geenslide

Hair & Trends

Najaar/winter 2017/2018: TRANSFORM

Met de slimme, trendy kapsels uit de Nederlandse Haarlijn najaar/winter 2017-2018 transformeert Rootz hair & care je in no time van een natural uitstraling naar een meer excentriekere look. Het geheim? Een supergoed kapsel waarmee je letterlijk alle kanten uit kunt. En waarbij onder de lichte poedertinten verrassende accenten verborgen liggen die je transformatie compleet maken!

 

Hieronder vind je een overzicht van de kapsels van dit seizoen:

DEMIANDemian1 haarlijn nj 17

Bij demian is het hoofdhaar vloeiend aangesloten op zijn baar, zodat beide mooi in elkaar overlopen. De oren zijn daarbij net vrij geknipt en de nekpartij is bewust langer gelaten: een voller effect met meer lengte mag namelijk weer bij mannen! De bovenkant van Demians haar is diep ingeknipt, zodat er twee verschillende lengten ontstaan. Dat maakt dat zijn natuurlijke slag lekker de ruimte krijgt en helemaal tot zijn recht komt.

Look 1

Voor een open look waarbij Demian zijn haar uit zijn gezicht draagt, is na het wassen wat stylingmousse over het haar verdeeld. Daarna is het in natte vorm naar achteren gekamd en droog geblazen met een fohn die op een lage stand is gezet.

Look 2Demian2 haarlijn nj 17

Deze nochalante look is duidelijk minder gestileerd dan de vorige en laat Demian's natuurlijke slag goed uitkomen. Hiervoor is het haar met een diffusor gedroogd waarna er met de vingers een stevige wax doorheen is gekneed. That's all!

 

 

 

 

 

DOETEDoete1 haarlijn nj 17

Doetes lange haar is eerst aan de onderkant horizontaal op een lengte geknipt. Daarna is het vanaf de kruin in lagen geknipt die naar onderen toe in lengte toenemen, voor meer beweging in het haar. En tenslotte is de voorkant vanaf de neuspunt diagonaal in een achterwaartse lijn geknipt, richting de nek. Zo ontstaat een mooi afgeronde vorm die Doetes gezicht prachtig doet uitkomt.

Look 1

Omdat lang haar al enkele jaar aan het groeien is, is het belangrijk om het goed te verzorgen. Daarom is na het wassen een voedende conditioner aangebracht, die lekker heeft kunnen inwerken. Nadat deze is uitgespoeld is Doetes haar met een grote ronde borstel helemaal van vochtig naar droog geföhnd. Daardoor konden alle haarschubben zich helemaal sluiten, waardoor het licht dat op het haar valt gelijkmatig wordt weerkaatst en een prachtige gezonde glans ontstaat.

Look 2Doete2 haarlijn nj 17

 Transform in optima forma! Voor deze look is bij Doete een hoge staart gemaakt, waarbij het tweede deel van de staart niet helemaal door het elastiek is getrokken voor een nonchalante knot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIMKim1 haarlijn nj 17

Kims klassieke boblijn is helemaal horizontaal en loopt dus niet vanuit de nek langer naar voren toe, zoals je de laatste jaren vaak zag. ook de pony is volledig recht. Bij Kim is de eerste contourlijn geknipt met een schaar, terwijl de tweede is gesneden met het mes. Dat maakt dat het haar vanzelf bol naar binnen gaat vallen. Vakwerk!

Look 1

Door de manier van knippen en snijden valt het vanzelf al bol naar binnen. De vorm wordt geaccentueerd door het haar met een ronde borstel helemaal droog te föhnen en het als het ware te polijsten. Extra glans ontstaat door een paar druppeltjes zijde over het haar te verdelen en het haar super steil te maken met de stijltang.

Look 2Kim2 haarlijn nj 17

Voor deze look met meer beweging is een grove krultang gebruikt. Eerst is het haar in diagonale scheiding verdeeld, zodat de aangebrachte kleurscheidingen goed zichtbaar zijn. Daarna zijn de krullen ingedraaid, die meteen met clips werden vastgezet om in de krul te kunnen afkoelen. Tenslotte zijn de clips verwijderd, is het haar uitgekamd met een grove puntkam en is het geheel gestileerd met een klein beetje styling cream.

 

 

 

 

 

 

 

TIMTim1 haarlijn nj 17

De look van Tim is een mooi voorbeeld van wat we 'Italian grooming' noemen: de trend voor mannen op dit moment. Het houdt in dat het haar met kam en schaar wordt opgeknipt - vooral niet te kort - en dat de tondeuse uitsluitend wordt gebruikt om de contouren strak mee af te zetten. Het resultaat is heel naturel, maar absoluut verzorgd!

Look 1

Voor een natural look is na het wassen wat stylingmousse over het haar verdeeld. Daarna is het met behulp van een spijkerborstel en föhn zijwaarts gedroogd. Met name de lok is vervolgens gestileerd met een beetje medium hold forming wax om hem meer stevigheid te geven. Het geheel is afgewerkt met een flexible hold hairspray.

Look 2Tim2 haarlijn nj 17

Wanneer Tim zin heeft in iets heftigers, dan leent zijn coupe zich uitstekend voor een look met een kuif, waarbij het contrast tussen de highlights en de iets minder lichte haaraanzet ineens duidelijk zichtbaar wordt. Na het wassen is zijn haar gedroogd met een borstel en föhn, waarbij de kuif aan de voorkant even met de borstel is aangezet voor meer stevigheid. Een beetje volumepoeder doet de rest!

 

 

 

 

 

 

 

ROSALINDERosalinde1 haarlijn nj 17

Rosalinde had aanvankelijk een bobkapsel. De nekpartij, het gedeelte op de oren en de pony zijn lang gelaten. Maar om de vorm van haar gezicht beter te laten uitkomen zijn de achterkant van haar kruin, de bovenkant en de tussenlengtes korter gemaakt. Daarbij is de switchtechniek gebruikt, die zo typerend is voor deze editie van de Nederlandse Haarlijn. Dat houdt in dat het haar afwisselend naar links en naar rechts wordt gehaald voordat het wordt afgeknipt. Dat zorgt voor veel lengteverschillen en daardoor voor een wereld aan stylingmogelijkheden.

Look 1

Voor deze vlakke styling is na het wassen wat stylingmousse over het haar verdeeld en is het met föhn en vingers naar voren toe gedroogd. Met wat medium hold wax op de vingers is daarna een plukkerig effect gecreëerd, waarbij de langere contouren expres wat warrig zijn gemaakt. Een beetje medium hold hairspray maakt dat het haar goed in vorm blijft.

Look 2Rosalinde2 haarlijn nj 17

Bij deze klassieke, Frans aandoende styling in het kleurverloop in Rosalindes haar heel goed duidelijk! Na het assen is wat mousse gebruikt voor meer volume. Met een kleine kam is vervolgens een slagje in de haar aanzet geföhnd voor meer stevigheid en de lok/kuif. Met een beetje stevige wax die over de handpalmen verdeeld is, is het haar in model geboetseerd. Een glossy shine spray maakt het geheel af en geeft deze look een gezond glanzende uitstraling.