geenslide

Hair & Trends

Najaar/winter 2018/2019: ILLUSION 

Hieronder vind je een overzicht van de kapsels van dit seizoen:

BOBBIE

KAPSEL
Bobbie doet haar naam eer aan, want haar kapsel kenmerkt zich door een sterke boblijn die aan de voorzijde langer is dan aan de achterzijde. Vanuit de nekpartij is het haar schuin omhoog gesneden. Zo ontstaat een mooi rond profiel en duwen de onderste lagen het bovenhaar een beetje op voor meer volume.

KLEUR
Voor Bobbies haar is gekozen voor een diepe, koele kopertint in combinatie met een donkere, warme kastanje. De bijzondere concave-vorm in de kleuring is ontstaan door een nieuwe variatie op een bestaande kleurtechniek, namelijk de staart-balayage. Daarbij is met een elastiek eerst een staart in het haar gemaakt en is in de uitstekende gedeeltes de kastanjetint aangebracht via de balayage techniek.

 

Bobbie 1

Styling #1
In Bobbies vochtige haar is eerst wat volume booster gesprayd. Daarna is het haar gedroogd met behulp van een grove ronde borstel. Voor de slagen in het haar is wat flexibele hairspray over het haar verdeeld en vervolgens zijn plukken haar ingedraaid met een grove krultang. Het resultaat: een mooie, gestileerde look met volume, die de coupe en de kleuring prachtig tot hun recht laat komen!

Bobbie 2

 

 

 

 

 Styling #2
Ook voor deze stylingvariant is het haar eerst glad geföhnd. Daarna is het met een stijltang verder inmodel gebracht en afgewerkt met een flexibele hairspray

 

 

 

 

DON

KAPSEL
Een klassieker in een nieuw (winter)jasje! Bij Don zijn de zij- en achterkanten gedekt opgeschoren met behulp van de ton- deuse en kam, voor strakke contouren. Het bovenste gedeelte van het haar is vanuit de kruin diagonaal naar voren geknipt, zodat de voorkant lang is gebleven. Tenslotte is het mes gehanteerd met roterende bewegingen. Dat maakt dat de haarlaag- jes mooi over elkaar heen vallen voor een vloeiend effect.

KLEUR
Het haar van Don is eerst opgelicht en nagewassen met een sterke zilvershampoo. Vervolgens is de aanzet inge- kleurd met een staalgrijze tint en de punten geblend met een lichtroze champagneblondtint.Don 1

Styling #1
Voor een lichte versteviging is wat grooming spray over het haar verdeeld: een hippere variant van de föhnlotion, die een lichte stevigheid geeft. Daarna is het vanuit een zijscheiding met een pennenborstel glad in model geföhnd. Tenslotte is het gestyleerd met een spray wax.

Don 2Styling #2

Ook bij Don geeft wat volumepoeder op de haaraanzet een maximaal volume. Na het drogen zorgt een beetje gelspray ervoor dat het haar lang stevig en in model blijft.

 

 

 

 

 

JENICE

KAPSEL
Supertrendy: een kapsel in lagen dat aan de voorkant langer is dan aan de kruin. Bij Jenice is eerst een driehoekige afdeling gemaakt die vanaf het hoogste punt van het hoofd loopt tot de hoogste punten van de oren. Deze driehoek is vanaf de kruin naar beneden geknipt en volgt daarbij de ronding van het hoofd. Op zo’n vier centimeter rond de kruin is het haar vervol- gens via een pinchtechniek bij elkaar ‘geknepen’ en geknipt. De rest van het haar is in verticale scheidingen op deze ring aangesloten en ingeknipt. Deze gedeeltes zijn steeds in 90 graden geprojecteerd en ingeknipt, voor een zacht en vloeiend effect.

KLEUR
‘The lighter, the brighter’ is een wetmatigheid in het kap- persvak: hoe lichter de ondergrond, des te feller een kleur overkomt. Die kennis is bij Jenice optimaal toegepast! Aan de basis van haar kleuring staat een balayage met striping highlights. Deze licht gemaakte gedeeltes zijn vervolgens ingekleurd met een violette tulptint met directe, ont- wikkelde pigmenten – een tijdelijke kleuring waarbij de kleur die je ziet ook echt de kleur wordt in het haar. Het resultaat is een sprankelende, intense kleuring en een verbluffende look.

Styling #1
Na het wassen is in Jenice 1Jenices haar een versteviger aange- bracht. Daarna is het geföhnd, waarbij het met de vingers en een grove borstel in model is gebracht. De mooie diepe slag ontstond vervolgens door het haar om een grove keramische krultang met een doorsnede van drie centime- ter te leggen en het daarna uit te borstelen. Wat flexibele hairspray doet de rest.

Jenice 2

Styling #2

Krullen, krullen en nog eens krullen... Daar heb je natuur- lijk een krultang voor nodig! Bij deze stylingvariatie zijn steeds verticale plukken gepakt die om de krultang zijn gelegd. De ‘opgerolde’ krullen zijn stuk voor stuk tijdelijk met clips vastgezet, zodat het haar in deze vorm kon afkoe- len en de krul fixeerde. Daarna zijn de krullen losgehaald en uitgekamd met een grove kam. Voor maximaal volume is wat volumepoeder op de haaraanzet gesprayd en zijn de krullen met duim en wijsvinger uitgewerkt.

 

 

SABINE

KAPSEL
Bij Sabine zijn de zij- en achterkanten kort opgeknipt, maar niet zo kort dat je de hoofdhuid door het haar heen ziet. Aan beide zijkanten is hierbij een driehoek mee geknipt, dat geeft een interessantere vorm dan wanneer de ronde vorm van het hoofd wordt gevolgd. Het haar bovenop het hoofd is langer gelaten en geknipt met een curvetechniek die ook vaak voor het knippen van krullen wordt gebruikt. De schaar beweegt daarbij in een holle cirkelvorm, waardoor een haarpluk (passé) naar de punt toe dunner wordt en een krul ontstaat. Op die manier krijgt het haar een zacht vallende textuur.

KLEUR
Sabines haar is eerst opgelicht via een blondering en daarna ingekleurd met een zacht transparante perzikroze blondtint. Voor de haarpunten is de blending pixelstech- niek gebruikt. Daarbij krijgt de ene passé een donkere aan- zet en een wat lichtere champagneblonde punt, maar bij de passé die daarnaast ligt is dat precies andersom. Daardoor blijken lichte haargedeeltes bij een andere styling of bewe- ging donkerder te zijn dan je denkt. Magisch!

Styling #1Sabine 1
Na het wassen is wat verstevigende mousse over het haar verdeeld. Vervolgens is het naar achteren geföhnd met behulp van een ronde borstel en met de vingers gestyleerd met een kleiproduct.

Sabine 2

Styling #2
Lang leve het volumepoeder! Eerst is wat van dit poeder in het haar gesprayd voor stevigheid en textuur. Daarna is het ook bij dezestylingvariant geföhnd met een ronde borstel. Dit keer is echter de bovenpartij meer omhoog gestyld en het voorste gedeelte in een soort korte lok naar voren. Het geheel is afgewerkt met wat styling cream, zodat het haar goed in model, maar toch flexibel blijft.

 

TOM

KAPSEL
Bij Tom zijn de zij- en achterkanten gedekt opgeknipt met kam en schaar, waarbij de huid niet zichtbaar is. De contouren zijn strak afgezet, maar aan de zijkanten lopen ze over in het subtiel bijgewerkte baardhaar. Bovenop zijn de lengtes ingeknipt met een coupeschaar, zodat op verschillende dieptes in het haar textuur ontstaat die veel verschillende stylingvariaties mogelijk maakt.

KLEUR
In Toms donkerblonde haar zijn enkele zogenaamde facial highlights gemaakt. Dit zijn highlights rond het gezicht waardoor een zachtere uitstraling ontstaat.

 

Thomas 1

Styling #1
Nadat Toms haar gewassen is, is een grooming spray aan- gebracht. Vervolgens is het haar naarachteren geföhnd voor een look met veel volume. Tenslotte is wat volumepoeder op de haaraanzet en de kuif gesprayd, waardoor het haar lekker stug en stevig wordt en de kuif goed in model blijft.

Thomas 2

Styling #2
Ook hier is de grooming spray gehanteerd, maar dit keer is Toms haar daarna met een pennenborstel naar voren geföhnd voor een nonchalante look. Wat matte wax zorgt voor de finishing touch.