Hair & trends

Voorjaar/zomer 2019: EARTH

Hieronder vind je een overzicht van de kapsels van dit seizoen:

CHELSEA

ResizedImage600362 chelsea

Een van voor naar achter lopende grove zigzag-scheiding bovenop het hoofd vormt de basis van dit vloei ende lagenkapsel. De trapsgewijze partijen die zo ontstaan, zijn via een soort reizende kniplijn geknipt: de achterste twee partijen zijn naar een punt boven- op het achterhoofd getrokken en daar geknipt. De twee partijen die daarachter liggen, zijn weer naar de zojuist afgeknipte partijen gehaald en daar geknipt. En zo voort. Op die manier ontstaat een coupe met veel textuur en beweging. De contourlengte is een ronde vorm geknipt vanuit de pony.

KLEUR
De kleuring bij Chelsea is mooi in zijn eenvoud en benadrukt de zorgvuldige geknipte coupe. De lichte, zomerse beigetint geeft een fris en open effect. Doordat de haaraanzet met een donkerdere zandtint is ingekleurd, krijgt het geheel meer diepte.

STYLING 1
Na het wassen is wat volumemousse over het haar verdeeld. Met een grove ronde borstel is het vervolgens naar binnen geföhnd. Om de lok omhoog te laten staan, is deze licht getoupeerd en afgewerkt met een beetje flexibele hairspray.

STYLING 2
Ook hier is het haar glad geföhnd met een grove ronde borstel. Daarna is het uitgeborsteld met een borstel van echt haar. Op de scheiding die iets uit het midden ligt, is het haar licht getoupeerd voor wat meer body. Ook is er wat volumizing powder op gesprayd voor wat extra versteviging. Met een puntkam is het haar tenslotte in model gekamd. Een beetje medium hold hairspray zorgt ervoor dat alles de hele dag mooi blijft.

 

ENNIO

ResizedImage600362 ennio

Bij Ennio zijn de zij- en achterkanten van het haar met de tondeuse ‘vervaagd’ van iets naar niets. Van daaruit is het verloop naar het langere bovenhaar met een coupeschaar diagonaal richting de kruin ge- knipt. De bovenlengtes zelf zijn verticaal diep ingeknipt voor een mooi vloeiend geheel.

KLEUR
Ennio’s haar is niet gekleurd en heeft zijn natuurlijke tint gehouden.

STYLING 1
Voor een stoerdere styling is een matte clay ideaal. Het is door het haar heen gekneed en met de vingers omhoog gestyled.

STYLING 2
Doordat de coupe zo goed gemaakt is, hoef Ennio nauwelijks iets aan zijn haar te doen om het mooi te laten vallen. Het is aan de lucht gedroogd en op deze foto is wat dikke paste door het haar gemasseerd voor een look met textuur. Voor een iets meer natuurlijke uitstraling gebruikt hij wat minder product.

 

MIRIAM

ResizedImage600362 miriam

Bij Miriams kapsel ligt de focus duidelijk op de lange bovenlengten. De nek is kort maar dekkend opgeknipt waardoor de ronde vorm van de bovenleng- ten mooi doorloopt en uitkomt. De zijkanten en de asymmetrische lok hebben een lichte disconnectie voor een spannend effect. De contouren zijn strak geknipt, voor een krachtige uitstraling.

KLEUR
Deze kleuring is een spel tussen twee tinten: een war- me champagne en een wat diepere kopertint. Het haar is steeds in driehoeken verdeeld. De ene keer is de punt met champagne ingekleurd en de basis van de driehoek met koper, bij de punt daarnaast is het precies andersom. Deze zogenaamde pixeltechniek geeft een mooie, uitgebalanceerde verdeling van kleuren. Dit geeft een mooi natuurlijk diepte effect.

STYLING 1
Nadat Miriams haar gedroogd is, is er een medium hold hairspray over verdeeld. Daarna is het met een grove ronde krultang omhoog gedraaid, zodat er geen krul ontstaat, maar meer een slag. Daarna is het haar doorgekamd met een grove kam. Door wat volumizing powder op de hoofdhuid te sprayen, wordt het haar wat stugger en krijgt het meer body. Het is met de handen verder in model gebracht en afgewerkt met een klein beetje medium hold hairspray.

STYLING 2
Na het wassen is een verstevigende mousse aangebracht en een herstellende, voedende healing oil die bovendien een subtiele zijdeglans geeft. Nadat het haar met behulp van een pennenborstel glad geföhnd is, is de keramische stijltang er doorheen gehaald. Een klein beetje glansspray zorgt voor de finishing touch.

 

RUBEN

ResizedImage600362 ruben

Bij Ruben is eerst een hoefijzervormige afdeling bo- venop het hoofd gemaakt. De zij- en achterkanten zijn vervolgens met kam en schaar geknipt in een oplopende lijn. Zo valt het haar soepel en vloeiend over elkaar heen, zonder dat de hoofdhuid zichtbaar is. De contouren zijn strak geknipt en daarna afgezet met het mes.

Nadat de afdeling bovenop is losgehaald, is deze grof ingeknipt met de effileerschaar voor meer textuur. Doordat dit bovenhaar vrij lang is gelaten, sluit deze niet aan op de zijkanten en ontstaat een lichte disconnectie aan de zijkanten. De partij rond de kruin is wél aangesloten op de zijkanten door deze met een coupeschaar uit te dunnen via effileerbeweging.

KLEUR
Aan de kleuremulsie van de ebbenhoutachtige diep- bruine tint is een zogenaamde ‘clear’ toegevoegd: een heldere, neutrale tint die maakt dat de kleur iets matter, minder intens en poederiger wordt. Alsof het haar al een paar keer gewassen is. Perfect voor een urban style look.

STYLING 1
Na het wassen is wat grooming spray over het haar verdeeld. Daarna is het droog geföhnd in de natuur- lijke valling, met behulp van een ronde borstel. Door een kleine hoeveelheid volumizing powder op de haaraanzet te sprayen krijg het haar neer body en voelt het stugger aan. Wil je en matte uitstraling? Gebruik dan een klein beetje matte clay.

STYLING 2
Meer zin in een James Dean-achtige look? Dan kan het haar ook naar achteren! Met de vorige styling als basis is iets meer volumizing powder gebruikt. Daarna is het haar naar achteren gekamd en met wat gel spray gefixeerd. Met een grove kam zijn er wat lijntjes getrokken met een effect met textuur.

 

TALY

ResizedImage600362 taly

De lengte van de kruin dient bij dit kapsel als richt- lengte voor de lange lagen. Al het haar aan de achterkant is naar één punt gehaald en daar geknipt, zodat het mooi in lagen valt. De pony is via een slicebeweging zó geknipt, dat Taly deze zowel naar links als rechts kan dragen. Ook de bovenlengten worden gesliced, op zo ́n manier dat ze aansluiten op de lengte van de kruin en de pony.

KLEUR
In de toplaag van Taly’s haar is een kleuring in twee tinten aangebracht via de zogenaamde verticale pixeltechniek die een supermooi harmonieus effect geeft. De kleuren die hiervoor zijn gebruikt zijn een frisse mineraalblond en een warme caramel. De top- laag van het haar is steeds in driehoeken verdeeld. De ene keer is de punt met mineraalblond ingekleurd en de basis van de driehoek met caramel, bij de punt daarnaast is het precies andersom.

STYLING 1
Na het drogen zijn met een diabolische krultang (van dik naar dun) krullen in het haar gedraaid. Deze zijn gefixeerd met een flexibele hairspray. Bij iedere krul is wat volumizing powder op de haaraanzet gesprayd en met een beetje stylingcrème op de vingers is iedere krul uitgewerkt. Wat flexibele hairspray erover doet de rest. Gebruik alleen niet te veel. Een beetje product is al voldoende voor het gewenste effect.

STYLING 2
Na het wassen is een verstevigende stylingcream over het haar aangebracht en is het glad geföhnd met behulp van een grote ronde borstel. Daarna is een grove keramische krultang gebruikt om de punten mooi in model te brengen. Met wat zijdecrème op de vingers is het haar perfect gestyleerd.