Hair & trends

Najaar/winter 2021/2022: REMIX

Hieronder vind je een overzicht van de kapsels van dit seizoen:

CRISTINA

LowResHaarlijn202101221

KAPSEL
In het haar van dit model is een viervaksafdeling ge- maakt. De scheiding loopt daarbij diagonaal vanaf de kruin naar het hoogste punt van het hoofd. Hoe scherp de diagonale scheiding voorwaarts loopt, hangt af van de diagonale vormlijn achterwaarts. Aan de voorkant is begonnen met een diagonale lijn. Vervolgens is het haar loodrecht naar een vaste kniplijn gekamd. Aandachtspunt van de kapper bij dit lange haar was om de ellenbogen onder de hartlijn te houden voor een optimale werkhouding, waarbij de schouders zo min mogelijk werden belast. De achterkant van het haar is vervolgens verticaal verdeeld en naar voren gekamd. Met de schaar is het daarna gesliced van de gidslijn aan de voorkant naar de bestaande lengte aan de achter- kant. Als laatste is de contourlijn horizontaal op lengte gebracht.

KLEUR
Dit kapsel krijgt optisch meer diepte door een ge- raffineerde kleuring. Daarvoor is eerst een hoefijzervormige afdeling gemaakt Onder deze afdeling zijn vijf staarten gemaakt. Met een balayagetechniek zijn deze ingezet met blondeer en 6%. Onder de staarten, in de contourlijn, is vervolgens een aantal foliehighlights gezet en in de bovenpartij zijn folies geplaatst met behulp van een maastechniek. Over het opgelichte resultaat is tenslotte een goudblonde toner aanbracht, voor een stralend effect.

STYLING
Met een grove ronde krultang (diameter van 3 centimeter) is het haar ingezet en naar buiten gedraaid. Vóór het indraaien is steeds wat medium hold haarlak met warmtebescherming op het haar ge- sprayd. Dit om het te beschermen tegen de hitte van de krultang én de krul direct te fixeren. Vanuit de nekpartij is het haar vervolgens uitgeborsteld. Door daarbij vóór het borstelen steeds een beetje haarlak op de borstel te sprayen, wordt het haar rustiger en minder springerig. Tenslotte is het haar voorzichtig getoupeerd en gefixeerd met een zachte hairspray. Om de slag aan de voorkant te fixeren, zijn enkele lange clips aan de aanzet gezet voordat de lak erin werd gesprayd.

JACKY LOU

LowResHaarlijn202101251

KAPSEL
Het haar is geknipt met een vijfvakkentechniek waarbij is begonnen bij de nekpartij. Deze is gesne- den met een vaste kniplijn, waardoor een soort mat- je ontstaat. De bovenlagen zijn vierkant gesneden en de kruin is daarop in gelijke lagen aangesloten. De pony is met het mes gesneden via een maastechniek.

KLEUR
Voor dit wow-effect is het haar eerst helemaal ont- kleurd met blondeer en 6%. Daarna is het gewas- sen met no yellow shampoo en verzorgd met een kleurconditioner. Tenslotte is er een toner overheen gezet in een glam-turquoise tint.

STYLING
Na het wassen is een volume booster tussen het haar gesprayd. Daarna is het gedroogd met een föhn en een pennenborstel, zonder al te veel volu- me bij de aanzet te maken. Vervolgens is wat zijde- product over het haar verdeeld en is het met een stijltang mooi in vorm geboetseerd. Met een likje shaper op de vingers (tussen de handpalmen warm gemaakt) is het haar tenslotte helemaal gestileerd. Een beetje flexibele hairspray zorgt ervoor dat het haar lang in model blijft.

 

MYRTHE

LowResHaarlijn202100929

KAPSEL
Bij dit model is de bovenkant van het haar gesneden vanuit een asymmetrische driehoek. Daarna is de pony gemaakt met een pinch techniek, waarbij ieder plukje individueel is gesneden. Voor meer textuur in het langere gedeelte is de zwaardere zijkant geknipt met een curvetechniek. De zij- en achterkant zijn vervolgens gedekt opgeknipt met behoud van de bakkenbaard. Een rollende snijtech- niek vanaf de kruin zorgt tenslotte voor de finishing touch.

KLEUR
Dit spectaculaire kleureffect kwam tot stand door het haar eerst met 6% op te lichten tot geel/blond. Hier overheen is een blue berry toner gezet met ontwikkelde kleurpigmenten. Door gebruik te maken van zo’n tijdelijke kleuring kun je eenvoudig spelen met verschillende tinten.

STYLING
Na het wassen is eerst een verzorgende en verstevigende mousse over het haar verdeeld. Daarna is het gedroogd met föhn en vingers. Tenslotte is een fiberproduct in het haar gemasseerd, waarbij de plukkerige pony extra goed is gedefinieerd.

 

RICO

LowResHaarlijn202101694

KAPSEL
Remix in optima forma! Bij dit model is de techniek van het permanenten – enorm hip bij mannen in de jaren 80 – in een nieuw jasje gestoken. De langere bovenlengtes zijn dit keer namelijk vanuit de kruin bouwsteengewijs naar voren toe ingewikkeld. De dikte en breedte van de wikkels zijn bepaald aan de hand van de haarlengte. Nadat de wikkels zijn uitgerold en de grove krul gefixeerd is, is aan de zijkant met de tondeuse
een zachte lijn opgezet. Daarna is kammetje 2 op de tondeuse geplaatst en een vloeiend verloop gemaakt door met de tondeuse over een kam te bewegen. Met een halve stand korter is vervolgens een lagere contourlijn gemaakt die met de trimmer is afgezet.

Vanaf de kruin is het haar naar voren toe in toenemende lengte geknipt, waarbij de zijkanten verticaal op de kruin zijn aangesloten. Tenslotte zijn het opgeknipte gedeelte en het bovenhaar zachtjes in- geknipt met de coupeschaar, voor een mooie blend.

KLEUR
Om de eigen diepe warme bruintint van het model wat koeler te maken, is een groenige kleurspoeling gebruikt die de rode pigmenten in het haar neutraiseert.

STYLING
Na het wassen is een verstevigende mousse over het haar verdeeld. Daarna is het op natuurlijke wijze aan de lucht gedroogd, maar om die natuur een handje te helpen is het makkelijk om een föhn te gebruiken met een diffuser erop geklikt. Tenslotte is het haar gestileerd met een lichte wax, om de natural look te benadrukken.

 

SIMONE

LowResHaarlijn202100680

KAPSEL
Om de natuurlijke krullen van het model nog meer bounce te geven, hebben we het haar geknipt met een curve techniek. De pony is het kortste gedeelte en vormt een mooi bolletje. De lange lengten zijn vierkant in lagen geknipt waarbij al het haar naar boven is geprojecteerd.

KLEUR
Pretty in pink! Voor dit spectaculaire effect is een grove balayage kleurtechniek toegepast. Er is een afdeling met drie staarten gemaakt, waardoor veel schaduweffect ontstaat. Daarna is het haar getoned met een pastelroze violettint. Vind je dit wat te heftig? Dan kunnen we eenvoudig de kleur aanpassen naar jouw wensen en persoonlijkheid.

STYLING
De natuurlijke krullen zijn dikker gemaakt met een krulstaaf die van dik naar dun loopt (conisch). Voordat deze werd gebruikt, is op het haar wat zijdeproduct aangebracht voor bescherming tegen de warmte en voor een verzorgend en mooi glanzend effect. Na het krullen hing het model haar hoofd naar voren, zodat er volumepoeder tussen het haar kon worden gestrooid. Tenslotte is het haar met de hand mooi los gemasseerd en ontstond deze fantastische bos roze krullen!

 

MYRTHE

LowResHaarlijn202101541

KAPSEL
Om bij het korte kapsel van het model Myrthe een compleet andere look te creëren, hebben we een haarwerk gebruikt op deze manier maak je in een handomdraai een compleet ander kapsel

KLEUR
Als basis hebben we een haarstuk gebruikt van natuurhaar deze hebben we gekleurd in een kopertint

STYLING
Na de kleuring hebben we heet haarwerk dmv permanentwikkels verticaal naar beneden ingedraaid, en daarna gedroogd hierdoor krijg je een spiraal- wikkeling welke het effect geeft zoals te zien is op de foto. Een compleet nieuwe look voor bijv. een avondje uit.